Nieuws

Op donderdag 8 november, tijdens de derde niet-ALV van dit jaar, waagde onze kamer zich voor het eerst aan de pubquiz van O'Casey's. Twee teams van JCI 's-Gravenhage streden tegen de 38 andere aanwezige teams voor eeuwige roem en glorie. Met vragen als 'wat betekent panofobie?', 'wat is het eerste woord dat Bambi zegt?', 'wie was de jongste voetballer op het afgelopen WK voetbal' en ''wie is de zanger van dit overbekende liedje waar je toch de naam niet van weet?' wisselde het niveau van de vragen tussen niet te doen en prima te handelen. Gelukkig konden de pubquizstrijders tijdens de quiz rustig een drankje drinken, hapjes eten en met elkaar nieuws uitwisselen gezien het puike systeem van grote schermen waar de vragen op stonden. Hierdoor kon het nuttige (eer van JCI 's-Gravenhage verdedigen) met het aangename (met elkaar borrelen) verenigd worden. Na acht rondes wisten de twee teams de 14e en 16e plek te behalen.

Op 15 september 2018 is het zover; World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. JCI is partner van World Cleanup Day, in Nederland komen we we samen met de Plastic Soup Foundation in actie. Diverse Kamers organiseren mooie projecten om hun eigen omgeving op te ruimen en bewustwording te creëren. De beide Haagse Kamers trekken hierin samen op en organiseren een strandjut activiteit.

Een van onze aspiranten, Sjuul Leijten, is geïnterviewd voor het JCI MGZN. In het stukje vertelt ze over hoe ze met JCI in contact is gekomen en hoe ze de eerste periode in onze Kamer ervaart.

Afgelopen vrijdag hebben we Lotte Nijkamp, actief en betrokken lid van onze Kamer vereerd met het senatorship. Het senatorship is een blijk van waardering; het is het internationaal erkende ere-lidmaatschap van JCI. Dit ere-lidmaatschap ontvangen leden die zich lokaal buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt en ook op landelijk en/of internationaal niveau een actieve bijdrage hebben geleverd.

Tijdens de afgelopen ALV heeft JCI ‘s-Gravenhage gestemd voor de organisatie van de Dutch Delegation reis naar de Europese Conferentie in Lyon. Een ruime meerderheid is enthousiast over het organiseren van de reis. Van juli zullen we ons met de Kamer richten op de organisatie van een reis met een buitengewoon tintje.

Afgelopen zaterdag hebben JCI ’s-Gravenhage en het Koningin Emma Fonds voor de 54e keer de Bejaardenboottocht georganiseerd. Tijdens deze jaarlijkse boottocht maken ouderen onder begeleiding van JCI-leden en vrijwilligers van het Koningin Emma Fonds een boottocht over de Kaag. Dit jaar konden wederom bijna tachtig ouderen met een minimum inkomen kosteloos genieten van een zeer geslaagd en geheel verzorgd dagje uit met als hoogtepunt de bingo.

Het Ondernemersgala Den Haag kent al sinds 2006 een rijke traditie, namelijk als het gala waar het bestuur van de Stichting Ondernemersgala Den Haag tezamen met Haagse ondernemers en bedrijven goede doelen ondersteunt. De gemeente Den Haag stelt het atrium van het stadhuis aan het Spui ter beschikking voor de honderden gasten die onder het genot van een prachtig diner genieten van een bijzondere avond.

Afgelopen oktober is JCI ‘s-Gravenhage-lid, Renee van der Zwan, officieel verkozen als voorzitter van JCI Nederland voor 2018. Vanaf het januari CvA draagt ze deze titel officieel en staat zij aan het roer van JCI Nederland. Uiteraard ondersteund door een prachtig team van EVP’s en andere enthousiaste leden van JCI. JCI ‘s-Gravenhage is trots op deze prestatie en steunt Renee ten volle.